top of page
©Urbion

Sterea, Sterrebeek - Brussel

 

Masterplan en herontwikkeling oude renbaansite

Op een boogscheut van Brussel, tussen de dorpskernen van Sterrebeek en Tervuren definieerde Sum het beeld van ‘Sterea’ - de herontwikkeling van de site van de hippodroom van Sterrebeek, op een terrein van meer dan 70 ha. Het project vertrekt vanuit de landschappelijke kwaliteit van het bestaande groene kader, speelt in op de aanwezige ecologische en natuurlijke troeven en versterkt ze.


‘Sterea’ is een bijzonder, multifunctioneel project geworden waar, vertrekkend van een groen kader met een 18 holes golf, een totaal ontwikkeling gerealiseerd wordt met diverse woontypologieën (300 units in appartementen, villa’s en parkresidenties) maar ook verblijfstoerisme (hotel) en een exclusieve wellness, een kantoorhub, retail en heel veel publieke ruimte voor recreatieve en sociale beleving.


‘Sterea’ is tegelijkertijd gezinsvriendelijk en bedrijfsvriendelijk. Het biedt ruimte en ruimtelijkheid voor wonen, leven, werken en genieten. De site straalt continu een dynamische en levendige sfeer uitstralen, die zowel overdag als ‘s avonds, week en weekend een aangename sfeer en recreatieve activiteiten genereert: wandelen en spelen, sport en zwemmen, genieten en verpozen.


Het is net de specifieke mix in het globale programma die het project in zijn totaliteit mogelijk maakt. De economische haalbaarheid is een belangrijk element in zijn opbouw. De verschillende programma’s werken aanvullend op het terrein en stimuleren de animatie en de leefbaarheid van de site. Zo ontstaat een belangrijke synergie tussen jong en oud, actief en passief, stil en levendig, lokaal en van buiten af.

Opdrachtgever: Urbion

Concept en architectuur: SumProject

Studie omgevingsinrichting: D+A Consulting

 

3112

bottom of page