top of page

News from the site: Marktstraat Nieuwpoort


The 'Marktstraat' in Nieuwpoort is open again. SumProject designed the conversion of this former traffic oriented street into a street where ‘experience’ is now the main focus. The street offers more space for pedestrians and cyclists, invites to walk, and connects the market with the marina.

In addition to the 'Marktstraat', the 'Oostendestraat' and the 'Potterstraat' are currently also being redeveloped. The official re-opening will take place on the 11th of July.

----------

De Marktstraat in Nieuwpoort is opnieuw toegankelijk voor het publiek. SumProject stond in voor het ontwerp van de publieke ruimte. Het uitgangspunt bij het ontwerp was een omschakeling van een verkeersstraat naar een belevingsstraat die meer plaats biedt voor voetgangers en fietsers, die uitnodigt om te wandelen en de markt met de jachthaven verbindt.

Naast de Marktstraat wordt ook de Oostendestraat en de Potterstraat heraangelegd. Op 11 juli is er een officiële heropening.


bottom of page