top of page
486
big_1209
big_488
489
490

Kouterhof, Gent 

 

 

Het voormalige bankgebouw van de Generale Bankmaatschappij aan het Kouterplein te Gent heeft een nieuwe, eigentijdse en aantrekkelijke bestemming gekregen. Het project Kouterhof omvat een omvangrijke binnenstedelijke ontwikkeling met woningen en 8.600 m² aan kantooroppervlakte. De woningen bevinden zich zowel aan de Kouter als aan het water, terwijl de kantoorfuncties in het binnengebied gelegen zijn.

 

Het project is een combinatie van grondige restauratie, duurzame renovatie en moderne nieuwbouw. Er wordt bijna 5.000 m² open ruimte en groenzone aangelegd. In totaal zijn er 124 parkeerplaatsen.

 

De mix van wonen, werken, ontspannen en open ruimte sluit aan bij de vernieuwde dynamiek van de Kouter in de Gentse binnenstad. De Kouter was sinds mensenheugenis het grote, statige en burgerlijke plein van de beurs, de banken en de opera. De voorbije jaren is de Kouter echter geëvolueerd naar een levendig en boeiend stadsplein, met een ruime ondergrondse parking, een gerestaureerde Handelsbeurs, een bloemenmarkt, de universiteit met het studentenleven en talloze commerciële ontwikkelingen in de buurt.

 

Het project zet een belangrijke stap in de herwaardering van het wonen aan het water. De Ketelvaart, die de voorbije decennia voor de stadsbewoner verborgen was achter omvangrijke volumes en onaantrekkelijke gevelpartijen, wint met deze ontwikkeling opnieuw aan belang. Wonen aan het water wordt meer een meer een realiteit in de Gentse binnenstad.

 

Opdrachtgever: AG Real Estate, FORTIS Real Estate development/FORTIS bank

Ontwerp: SumProject

In samenwerking met: B.CEC nv - Arch & Teco Group (stabiliteit), VK Engineering (technieken), SECO (kwaliteitscontrole), D2S International (bouwfysica), Dirk Vanderkerhove (landschap), D. Laporte & H. Missiaen (historische analyse)

 

2016

bottom of page