top of page
Dome-view_edited
Niv-4-App-6-final_edited
Niv-4-App-5-final_edited
Niv-3-App-3-final-02_edited
Niv-2-App-2-bedroom-final-03_edited

CG Kouter, Gent

 

 

SumProject ontwierp het project voor de herbestemming van dit historisch waardevol gebouw, voorheen regionaal hoofdkantoor van ING Bank aan de Gentse Kouter.

 

Doorheen de geschiedenis was de Kouter een breed, statig plein met de markt, de banken en het operagebouw. De laatste jaren is de Kouter evenwel geëvolueerd tot een levendige en bruisende stadsbuurt met de ruime ondergrondse parking, de gerestaureerde handelsbeurs, een bloemenmarkt, de Universiteit met het typische studentenleven en talrijke commerciële ontwikkelingen in de omgeving.

 

Het gebouw wordt volledig herbestemd. Het project bouwt verder op de authentieke, historische elementen in combinatie met hedendaags comfort en een maximale inval van natuurlijk licht.

 

De historische gelaagdheid en de kenmerkende binnenruimte van de gelijkvloerse en de eerste verdieping vragen om een hergebruik van de waardevolle bestaande elementen. Deze verdiepingen worden dan ook met zorg gerestaureerd.

 

Op het gelijkvloers en op de eerste verdieping worden meerdere commerciële ruimtes ontwikkeld. De bovenliggende verdiepingen daarentegen worden omgebouwd tot prestigieuze appartementen met grote terrassen en zichten over de stad.

 

Opdrachtgever: NOAN Real Estate

Ontwerp: SumProject

 

3111

bottom of page