Houten Schoen, Sint-Niklaas

 

Aangenaam wonen in het park

Een gekend plaatje: oude villa in een grote tuin met prachtig uitgegroeide bomen. Helaas: onbewoond. Ingaand op het Ruimtelijk beleid van verdichting werd hier een respectvol “integratieproject” gerealiseerd waarbij de landschappelijke structuur en de bestaande villa als basis gebruikt werden voor een hedendaagse ontwikkeling.

Het project omvat de herbestemming van een bestaande, karaktervolle villa in een volgroeide ‘parkomgeving’ en de ontwikkeling van een dertigtal wooneenheden verdeeld over vier gebouwen er rond.

De nieuwe gebouwen werden zodanig ingeplant dat ze optimaal geïntegreerd zijn in het parklandschap en dit in een positieve dialoog met de ‘villa in het park’. Aan de achterzijde hebben de nieuwe woningen bovendien een wijds uitzicht over het omliggende landschap…

Opdrachtgever: Intrabouw

Ontwerp: SumProject

Engineering: Bertram ingenieursbureau

Veiligheidscoördinatie / EPB: AVG Consulting

 

3134