top of page
Nova Rode Sint-Genesius-Rode
RAPHAEL_RODE_CGI02_013
3069_detail
ImageGen (1)
Nova Rode Sint-Genesius-Rode
Nova Rode Sint-Genesius-Rode

Nova Rode, Sint-Genesius-Rode

 

 

Het project Nova Rode is een hoogkwalitatief woonproject op de site van de voormalige papierfabriek, gelegen in het hartje van Sint-Gensius-Rode. In aanvulling op het masterplan werd Sum door de opdrachtgever aangesteld om op de site een driehonderdtal nieuwe woningen te realiseren. Het project voorziet in een mix van residentiële, bescheiden en sociale woningen. De woonontwikkeling bestaat uit grootschalige randbebouwing tussen straat en park, een vrijstaandere reeks parkvilla’s in het park en een poortgebouw zichtbaar vanaan de Zoniënwoudlaan. Telkens wordt de (visuele) relatie tot de kwaliteit van de parkomgeving gemaximaliseerd. De grootschaligheid van de randbebouwing wordt teruggebracht door een gefragmenteerde en expressieve straatzijde die zich in een reeks kleinschaliger gevelfronten vertaalt.

 

De woningen worden op pijlers gebouwd, waardoor de parkeergelegenheden zich onder de woningen bevinden. De parking wordt door middel van een talud visueel onttrokken aan het zicht vanuit de straatkant. De straatgevels worden opgetrokken in natuursteen om het hoogwaardig karakter van de woningen te versterken en de integratie in het landschappelijk park van de site te bevorderen.

 

Het eerste lot, blok A, is momenteel in werf en bevat 38 woningen met riante terassen aan de parkzijde. Het tweede lot van 28 units, blok B, is in aanbesteding en zorgt meteen ook voor de toegankelijkheid van de twee eerste achtergelegen parkvilla’s.  Aan de Zoniënwoudlaan wordt een “poortgebouw” voorzien van sociale woningbouw rond een voorpleintje die het park en de verder te ontwikkelingen verkavelingen van het binnengebied toegang verschaft. De verschillende  deelprojecten zijn duurzaam opgevat zodat de passief- en laagenergienormen kunnen worden gehaald.

 

Opdrachtgever: Immpact Ontwikkeling

Masterplan: SumResearch

Ontwerp: SumProject

In samenwerking met: Ingenieursbureau Jan Van Aelst, CES (stabiliteit/engineering)

 

3069

bottom of page