News from the site: Place Jourdan Brussels

5 Jan 2018

Place Jourdan, one of the most emblematic places in Brussels, gets a new face: a partial pedestrian zone. The project aims to make the square more inviting to visitors, markets and activities. It gives the opportunity to create a better balance between the different users and to improve the quality of the square. Place Jourdan becomes more accessible to pedestrians and retains its access to cars while public parking spaces are made available in the immediate vicinity.

 

The square will be remodeled in a sustainable way so that it can function as a meeting place for the local residents and the many visitors of the European district. On the west side it will run through to the facades, with more space for terraces. A fountain, a reference to the 'Broebelaer' river that used to flow here, will give the square extra appeal.

A group of colourful Liquidambar (sweetgum) trees will re-inforce the link between ‘place Jourdan’ and the adjacent ‘Parc Leopold’.

 

SumProject, in collaboration with Greisch engineering, is responsible for the design of this urban renewal project. The works started on January 8 2018,

 

More information on bx1.be (in French) and the project page

Please reload

Please reload