Sterea, Sterrebeek - Brussel

 

Op een boogscheut van Brussel, tussen de dorpskernen van Sterrebeek en Tervuren definieerde Sum het beeld van ‘Sterea’ - de herontwikkeling van de site van de hippodroom van Sterrebeek op een terrein van 75 ha. Het project vertrekt vanuit de landschappelijke kwaliteit van het bestaande groene kader, speelt in op de aanwezige ecologische en natuurlijke troeven en versterkt ze.


‘Sterea’ is een bijzonder, multifunctioneel project geworden met diverse woontypologieën (appartementen, assistentiewoningen, villa’s en parkresidenties) rond een 18 holes golf met golfschool, maar ook met verblijfstoerisme (hotel), kantoren, culturele en sociale activiteiten en heel veel publieke ruimte voor recreatieve en sociale beleving.


‘Sterea’ is tegelijkertijd gezinsvriendelijk en bedrijfsvriendelijk. Het biedt ruimte en ruimtelijkheid voor wonen, leven, werken en genieten. De site zal een continue dynamiek en levendige sfeer uitstralen, die zowel overdag als ‘s avonds, week en weekend een aangename sfeer en recreatieve activiteiten genereert: wandelen en spelen, sport en zwemmen, genieten en verpozen.


Het is net de specifieke mix in het globale programma die het project in zijn totaliteit mogelijk maakt. De economische haalbaarheid is een belangrijk element in zijn opbouw. De verschillende programma’s werken aanvullend op het terrein en stimuleren de animatie en de leefbaarheid van de site. Zo ontstaat een belangrijke synergie tussen jong en oud, actief en passief, stil en levendig, intern en extern.

 

Opdrachtgever: TPD

Ontwerp: SumProject

In samenwerking met: /

 

3112

SumProject + SumResearch

90 boulevard de Waterloo Brussels

+32 2 512 70 11

|

|

|

©Sum 2016-2020